Hakhoning - Granny Anny

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hakhoning

Hakhoning is een eeuwenoud product. Van oorsprong werd het gemaakt door monniken in een abdij in de Vogezen. (Daarom wordt het nog weleens Vogezenbrokken genoemd). 
Zij maakten de smaken eucalyptus, menthol en anijs. Al gauw kwamen mensen van heinde en verre om hakhoning te halen bij griep, verkoudheid, keelpijn en dergelijke. 
Het recept wordt nog steeds geheim gehouden. Met een uitgetreden monnik is het recept naar Belgiƫ gekomen en vandaar in de Eerste Wereldoorlog in Nederland, waar het maar bij enkele mensen bekend is.
Het hoofdbestanddeel is honing die hard gemaakt is door indamping en toevoeging van glucosestroop.
 
Wij hebben hakhoning in de smaken: aardbeien, anijs, citroen, drop, eucalyptus, gember, kaneel, kokos, limoen, menthol, pepermunt, rum, salie, sinaasappel en tijm.
 
De hakhoning is te bestellen via de webwinkel van Den Hoogen Steen 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu